Trainingen voor BSO en gastouders

image3

TRAINING Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Sommige kleuters spelen graag met oudere kinderen. Wat leeftijdsgenootjes doen, is voor hen minder interessant. Soms lijkt het daardoor alsof ze de aansluiting met andere kleuters missen. Misschien heb je op je BSO of als gastouders dan te maken met een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong. Voorsprong of niet, natuurlijk gun jij deze kinderen ook een leuke tijd bij jou op de opvang. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe je je spelaanbod vorm geeft. image4

TRAINING Poppenspel voor en door kleuters

Voor kinderen is dit zonder twijfel de àllerleukste training die jij kunt volgen! Tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de kinderen een vrolijke en grappige voorstelling te zien. Voor jou is dit een inspirerend voorbeeld van goed poppenspel. 

Aansluitend op deze voorstelling word je zelf getraind in het poppenspel. 

image5

TRAINING Het belang van spelen

Bij jou op de opvang wordt volop gespeeld. Dit is een heel belangrijke bezigheid voor kinderen.  Ook al zijn de kinderen zich er niet van bewust, toch leren zij  enorm veel van het spelen. Wist je bijvoorbeeld dat het de aanleg van hersenverbindingen flink stimuleert? Daarnaast leren kinderen tijdens het spel veel sociale vaardigheden. Denk hierbij aan het nemen van verantwoordelijkheden, het onderhandelen en het oplossen van problemen.  


image6

  Anuschka Voortman, gastouder:


“Ik vind het leuk om activiteiten te ondernemen met mijn oppaskinderen. Het is prettig om dan te weten hoe ik zo goed mogelijk op de belevingswereld van deze kleuters aan moet sluiten. Zo breng ik hen weer een stapje verder in hun ontwikkeling.”

Marita Jansen, gastouder:


“Als gastouder vind ik het belangrijk om goed zicht te hebben op de ontwikkeling van kinderen. De Kleuterspecialist geeft in haar training veel praktische voorbeelden waardoor je makkelijk de vertaalslag kunt maken naar je oppaskinderen.”