POPPENSPEL VOOR EN DOOR KLEUTERS

image1

Inhoud

Voor kinderen is dit zonder twijfel de àllerleukste training die jij kunt volgen! Tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de kinderen een vrolijke en grappige poppenkast voorstelling te zien. Voor jou is dit een inspirerend voorbeeld van goed poppenspel. 


Aansluitend op deze voorstelling word je zelf getraind in het poppenspel. Je leert waar goed poppenspel aan moet voldoen. Je maakt zelf een voorstelling die je de volgende dag al kunt spelen voor je groep. Je kunt zelf kiezen of je de voorstelling alleen wilt spelen, of juist samen met je collega.


Tijdens de tweede bijeenkomst blikken we terug op je (succes)ervaringen. En we kijken waar verbeterpunten liggen. Nu je de basis van het poppenspel geleerd hebt, leer je hoe je kinderen kunt helpen bij het zelf spelen van een voorstelling. Je krijgt handreikingen hoe je dit eenvoudig opbouwt en welke valkuilen je moet vermijden. Ook leer je hoe je met de kinderen zelf speelfiguren kunt maken voor in de poppenkast. 


Daarnaast krijg je ideeën aangereikt hoe je met handpoppen de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen kunt stimuleren.

Wat kun je van de training verwachten?

 De trainingen die de Kleuterspecialist geeft, voldoen altijd aan drie basisvoorwaarden:

  • Het Klokhuis-principe. Het tv programma Het Klokhuis heeft een ijzersterke formule: De uitleg van de theoretische kennis wordt helder en overzichtelijk uiteen gezet. Bovendien weten de programmamakers heel goed waar de interesses van de doelgroep liggen. Dit is exact wat je ook van de Kleuterspecialist mag verwachten. Waar het Klokhuis de informatieve momenten afwisselt met leuke filmpjes, doet de Kleuterspecialist dit met praktische en afwisselende opdrachten. De opdrachten spitsen zich altijd toe op de situatie bij jou op de werkvloer.
  • Na iedere training heb je minimaal 5 concrete dingen geleerd die je de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.
  • Differentiatie:  Omdat geen school hetzelfde is, worden de trainingen altijd op maat gemaakt. Voorafgaand aan de training geeft de school aan waar de wensen en ontwikkelpunten van de leerkrachten liggen. Ook is het mogelijk om te starten met een nulmeting. Op deze manier kunnen de te behalen doelstellingen gedurende de training verder worden ingevuld.  


De Kleuterspecialist wil ook gewoon dat de trainingen leuk, gezellig en enthousiasmerend zijn. Want onthoud:  “Nothing great has ever been achieved without enthousiasm! ” 

 

image2