EDUCATIEF POPPENSPEL

image95

Inhoud

Voor kleuters is dit zonder twijfel de àllerleukste training die hun leerkracht kan volgen! Tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de kinderen een vrolijke en leerzame poppenkast voorstelling te zien. Voor leerkrachten is dit een inspirerend voorbeeld van goed poppenspel.


Aansluitend op deze voorstelling word je zelf getraind in het poppenspel. Je leert waar goed poppenspel aan moet voldoen. Je maakt zelf een eenvoudige voorstelling die je de volgende dag al kunt spelen voor je groep. Ook leer je hoe je aan je poppenspel meer educatieve componenten toe kunt voegen.


Tijdens de tweede bijeenkomst blikken we terug op je (succes)ervaringen. Ook kijken we waar mogelijke verbeterpunten liggen. Nu je de basis van het poppenspel geleerd hebt, kun je gaan verdiepen. Je leert hoe je kleuters kunt helpen bij het zelf spelen van een voorstelling. Je krijgt tools aangereikt om met behulp van poppenspel het kritisch luisteren verder te trainen. Daarnaast leer je hoe je met handpoppen in de klas ook de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen verder kunt stimuleren.


Tijdens de training leer je:

- Wat de meerwaarde is van poppenkast

- De fases van het poppenspel

- Het toevoegen van educatieve componenten aan je poppenspel

- Het ontwerpen van een eigen voorstelling

- Veel aandacht voor de diverse taaldomeinen, met een sterke focus op woordenschat en begrijpend luisteren binnen het poppenspel

- Optimaliseren van woordenschat en begrijpend luisteren binnen je didactisch handelen en materialisatie


Wat kun je van de Kleuterspecialist verwachten?

 De trainingen die de Kleuterspecialist geeft, voldoen altijd aan drie basisvoorwaarden:

  • Het Klokhuis-principe. Het tv programma Het Klokhuis heeft een ijzersterke formule: De uitleg van de theoretische kennis wordt helder en overzichtelijk uiteen gezet. Bovendien weten de programmamakers heel goed waar de interesses van de doelgroep liggen. Dit is exact wat je ook van de Kleuterspecialist mag verwachten. Waar het Klokhuis de informatieve momenten afwisselt met leuke filmpjes, doet de Kleuterspecialist dit met praktische en afwisselende opdrachten. De opdrachten spitsen zich altijd toe op de situatie bij jou op de werkvloer.
  • Na iedere training heb je minimaal 5 concrete dingen geleerd die je de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.
  • Differentiatie: Voor de Kleuterspecialist is training op maat een vanzelfsprekendheid. Uniek en onderscheidend is dat er waar mogelijk ook differentiatie wordt toegepast binnen de training. Voorafgaand aan de training vul je een nulmeting in. Heb je op bepaalde onderdelen al veel kennis en vaardigheden ontwikkeld? Dan kun je er voor kiezen om op een aantal momenten uit te schuiven en verdiepende opdrachten te maken. 

De Kleuterspecialist wil ook gewoon dat de trainingen leuk, gezellig en enthousiasmerend zijn. Want onthoud:  'Nothing great has ever been achieved without enthousiasm! ' 

Neem direct contact op

Ervaringen

 Maria Korpershoek,  Wilhelminaschool Rijssen:


'Afgelopen week hebben we een training bij Lianne gevolgd. Met haar training op maat sluit zij echt aan bij de zone van de naaste ontwikkeling van de leerkracht zelf!'


'Haar enthousiasme en bevlogenheid werken aanstekelijk en inspireren om de volgende dag vol energie aan de slag te gaan.'

 

image96