WAAROM SPELEN ZO BELANGRIJK IS VOOR KINDEREN

image1

Lezing voor ouders

Jonge kinderen zien overal mogelijkheden om te spelen. Een bakje met een stok is een soeppan met een lepel. En een cirkel van stoepkrijt fungeert als gevangenis wanneer er politie en boef wordt gespeeld. 


Dit vrije spel is enorm belangrijk voor jonge kinderen. Want tijdens dit spel wordt de aanleg van nieuwe verbindingen in de hersenen volop gestimuleerd. Het bevordert bovendien de emotionele, sociale, motorische, taalkundige en rekenkundige ontwikkeling. Je zou dus kunnen zeggen dat spelen voor kinderen de meest leerzame activiteit is die er bestaat. 


Het is dan ook belangrijk dat kinderen in hun spel goed worden gefaciliteerd en gestimuleerd. Tijdens deze lezing krijg je inzicht in de spelontwikkeling van jonge kinderen en leer je hoe je jouw kind zo goed mogelijk helpt om lekker te spelen.

image2

Dirkje uit Enschede, moeder van 5 jarige zoon:


“Lianne vertelde mij over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en vooral hoe belangrijk het is dat deze kinderen op school voldoende worden uitgedaagd. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen ze hier (fysieke) klachten van krijgen. 

Toen ik dat hoorde vielen bij mij ineens alle puzzelstukjes in elkaar. In overleg met school is er een gericht plan van aanpak opgesteld, waardoor onze zoon inmiddels weer met veel plezier naar school gaat."