Visie

Kleuteronderwijs als hèt fundament

Een vierjarig kind zet de eerste stappen over de drempel van de basisschool. Het gerichte leren gaat nu beginnen.  Als deze start kwalitatief hoogwaardig wordt ingezet, kan het kind zich optimaal ontwikkelen. Wat zou het mooi zijn wanneer kleuters vanuit zo'n situatie hun schoolse periode mogen starten. De Kleuterspecialist streeft ernaar om het kleuteronderwijs een prominente plek te geven binnen het basisonderwijs. Kleuteronderwijs is immers hèt fundament voor het huidige en toekomstige leren. Het investeren in deskundigheidsbevordering is hierbij van groot belang, want: Het ontwikkelen van kinderen begint bij het ontwikkelen van leerkrachten!

Trainingsvisie in drie stappen

Klokhuis

image4

Het tv programma het Klokhuis heeft een ijzersterke formule: Theoretische kennisoverdracht wordt helder uiteengezet en afgewisseld met leuke filmpjes. Dat mag je ook van de Kleuterspecialist  verwachten: Veel inhoudelijke kennis, afgewisseld met zinvolle en duidelijke werkvormen. De opdrachten spitsen zich altijd toe op de situatie bij jou op de werkvloer. 

De vijf

image5

Na iedere training heb je minimaal vijf concrete dingen geleerd die je de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.

Differentiatie

image6

Training op maat is een vanzelfsprekendheid. Uniek en onderscheidend is dat er waar mogelijk ook differentiatie wordt toegepast binnen de training. Voorafgaand aan de training vul je een nulmeting in. Heb je op bepaalde onderdelen al veel kennis en vaardigheden ontwikkeld? Dan kun je er voor kiezen om op een aantal momenten uit te schuiven en verdiepende opdrachten te maken. 

Ervaringen

Lars Oude Luttikhuis, didactisch adviseur, Nijverdal

"Liannes deskundigheid en klantgerichtheid maken het bijzonder prettig om met haar samen te werken."