Visie

Kleuteronderwijs als hèt fundament

Een vierjarig kind zet de eerste stappen over de drempel van de basisschool. Het gerichte leren gaat nu beginnen.  Als deze start kwalitatief hoogwaardig wordt ingezet, kan het kind zich optimaal ontwikkelen. Wat zou het mooi zijn wanneer kleuters vanuit zo'n situatie hun schoolse periode mogen starten. De Kleuterspecialist streeft ernaar om het kleuteronderwijs een prominente plek te geven binnen het basisonderwijs. Kleuteronderwijs is immers hèt fundament voor het huidige en toekomstige leren. Het investeren in deskundigheidsbevordering is hierbij van groot belang, want: Het ontwikkelen van kinderen begint bij het ontwikkelen van leerkrachten!

Trainingsvisie in drie stappen

Klokhuis

image2

Het tv programma het Klokhuis heeft een ijzersterke formule: Theoretische kennisoverdracht wordt helder uiteengezet en afgewisseld met leuke filmpjes. Dat mag je ook van de Kleuterspecialist  verwachten: Veel inhoudelijke kennis, afgewisseld met zinvolle en duidelijke werkvormen. De opdrachten spitsen zich altijd toe op de situatie bij jou op de werkvloer. 

De vijf

image3

Na iedere training heb je minimaal vijf concrete dingen geleerd die je de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.

Differentiatie

image4

Omdat geen school hetzelfde is, worden de trainingen altijd op maat gemaakt. Voorafgaand aan de training geeft de school aan waar de wensen en ontwikkelpunten van de leerkrachten liggen. Ook is het mogelijk om te starten met een nulmeting. Op deze manier kunnen de te behalen doelstellingen gedurende de training verder worden ingevuld.  .

Ervaringen

Lars Oude Luttikhuis, didactisch adviseur, Nijverdal

"Liannes deskundigheid en klantgerichtheid maken het bijzonder prettig om met haar samen te werken."